Skip to main content

Slagwerkgroep

De Slagwerkgroep

Spelen op gestemd en ongestemd slagwerk. Meestal kennen we instrumenten als een Marimba, Xylofoon of pauken. Dat er allerlei ongestemd slagwerk bestaat, zoals verschillende soorten drums weten we. Maar dat je met deze instrumenten samen prachtige en vooral ook spectaculaire muziek kunt maken, bewijst de slagwerkgroep. Dit ensemble houdt zinderende concerten waarbij een aanvankelijke gereserveerdheid van vooral oudere luisteraars binnen minuten omslaat naar laaiend enthousiasme van alle toehoorders. Na elk concert worden we aangesproken door mensen die mee willen doen. En dat kan, want ´voor Amersfoort, door Amersfoort´. Mensen die zich aanmelden kunnen na gebleken geschiktheid mee doen in het realiseren van het spektakel. De enthousiastelingen die eerst nog iets meer ervaring moeten opdoen kunnen altijd nog bij de PreBeatz terecht.

In de slagwerkwereld heeft Slagwerk KAMV duidelijk een naam weten te vestigen. Met indrukwekkende muziekstukken en vernieuwende shows kan Slagwerk KAMV iedereen een geweldige ervaring garanderen: jong en oud, modern en traditioneel, ruig en subtiel.

Sinds enige tijd biedt de slagwerkgroep zich ook aan voor commerciële optredens in kleinere bezettingen.  Actuele informatie over de slagwerkgroep wordt ook weergegeven op hun facebook-pagina!

Wanneer spelen wij?

De Slagwerkgroep repeteert elke donderdag van 20:00  tot 22:00

Kom jij ons versterken?

“KAMV gaat om meer dan alleen muziek”

Dirigent Wibrand van Norel

Sinds juli 2010 staat de slagwerkgroep onder leiding van Wibrand van Norel

Wibrand van Norel: Zijn carrière begon als muzikant bij Slagwerkensemble Excelsior in Oostendorp, waar hij de basis van het slagwerk spelen leerde. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle met het hoofdvak klassiek slagwerk. Daarnaast heeft hij een studie HaFaBra directie afgerond in 2002.

Wibrand heeft veel ervaring opgedaan als dirigent bij diverse slagwerkensembles en blaasorkesten. Grootste successen tijdens wedstrijden werden behaald met het slagwerkensemble uit Elspeet (Vele deelnames aan NK en 5 x maal een gouden mediale tijdens het Wereld Muziek Concours). Grootste successen op creatief gebied werden de afgelopen jaren behaald met het ensemble van KAMV. De Percultural shows werden samen met de leden van het ensemble tot stand gebracht en daarnaast was het project ‘’Industrial Motion’’ een enorm hoogtepunt.

Op dit moment is Wibrand dirigent van drie slagwerkensemble: Juliana Doornspijk, Slagwerkensemble Elspeet en het slagwerkensemble van KAMV. Daarnaast is hij werkzaam bij de stichting Cultuurkust in Harderwijk waar hij coördinator muziek is.

Naast directie geeft Wibrand les en schrijft hij veel originele werken voor met name slagwerk ensembles.

Neem anders ook een kijkje bij

Harmonie

PreWindz

PreBeatz