Skip to main content

Harmonie

De Harmonie

Het Harmonieorkest van de KAMV is sinds de oprichting al hét orkest van de vereniging. Op dit moment telt het Harmonieorkest ongeveer 30 enthousiaste leden. Allemaal met een passie voor het maken van muziek. En wat is er leuker dan het maken van muziek? Dat is om het samen te kunnen doen met mensen met dezelfde passie. Niet alleen het muziek maken op zichzelf is belangrijk, maar ook de sfeer van ons orkest is van groot belang. Regelmatig wordt er na de repetitie op maandagavond nog lang nagepraat en bijgekletst.

Naast de muzikale functie heeft de KAMV in het algemeen en ook het Harmonieorkest dus een belangrijke sociale functie. Zo zijn veel van onze leden echte verenigingsmensen die niet alleen meewerken aan het functioneren van onze organisatie, maar ook steeds een vertrouwde schouder zijn waar andere leden op kunnen steunen als ze daar behoefte aan hebben.

Het Harmonieorkest bestaat al flink wat jaren. Jong en oud spelen samen. Regelmatig stromen er mensen uit ons opleidingsorkest, de PreWindz, door om mee te spelen met het Harmonieorkest. Maar ook mensen van buitenaf die op zoek zijn naar een goed orkest met veel sfeer zijn van harte welkom! Het klassieke oubollige  imago van destijds is allang ingewisseld voor een moderner, eigentijdser imago. Het repertoire is ontzettend breed en afwisselend: van filmmuziek tot Disney-hits en van het klassieke Carmina Burana tot aan bekende jazz en pop songs zoals Bohemian Rapsody en Uptown Funk. Voor elk wat wils!

Naast de wekelijkse repetities verzorgen we regelmatig grotere en kleinere concerten en optredens. Hierin zoeken we variatie door samen te werken met andere orkesten (St. Cecilia uit het Belgische Humbeek, De Seaforth Highlanders of Holland), solisten (Jan Vayne), vocalisten (Jeroen Schipper, Joyce van Gils, Robin Visser) of een verhalenverteller (Chris de Bakker). Onze concerten zijn altijd rond een thema opgebouwd. Dit kan een actueel thema zijn, zoals het Mondriaan jaar of de 100-jarige herdenking van jet einde van de eerste wereld oorlog of een aansprekend thema zoals Disney, de Efteling, Filmmuziek, Night of the Proms of Beyond Borders

Naast de muzikale avonden organiseren we ook regelmatig gezellige verenigingsavonden. De jaarlijkse  pubquiz is legendarisch en de gezellige nieuwjaarsborrel en de smakelijke barbecue wil je echt niet missen. We zijn er voor elkaar en hebben vooral erg veel plezier!

Wanneer spelen wij?

De harmonie repeteert elke maandag van 19:45  tot 22:00

Kom jij ons versterken?

“De harmonie is als een tweede huis”

Peter Otten

Over Peter Otten

Al van jongs af aan is muziek een groot onderdeel van het leven van Peter. Op zijn 8e jaar startte hij met het maken van muziek. Eerst op euphonium, maar al snel stapte hij over naar trombone en niet veel later naar bastrombone.  Hij heeft in zowel harmonie-, als fanfare- en symfonieorkest gespeeld. Muziek maken in verenigingsverband is Peter dan ook niet onbekend. 

In 2017 startte Peter zijn opleiding tot dirigent aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek, waar hij zijn praktijklessen directie kreeg van Gerhart Drijvers. In 2022 studeerde hij af met een mooi een afwisselend programma rond het thema water.

Peter is momenteel ook dirigent van het opleidingsorkest van muziekvereniging Sint Caecilia in Hoogland, daarnaast is hij vaste invaller bij het Nederlands Brandweerorkest in Bilthoven.

Neem ook eens een kijkje bij

PreWindz

Slagwerkgroep

PreBeatz