Harmonie

De Harmonie

Het Harmonieorkest van de KAMV is sinds de oprichting al hét orkest van de vereniging. Op dit moment telt het Harmonieorkest ongeveer 30-40 enthousiaste leden. Allemaal met een passie voor het maken van muziek. En wat is er leuker dan het maken van muziek? Dat is om het samen te kunnen doen met mensen met dezelfde passie. Niet alleen het muziek maken op zichzelf is belangrijk, maar ook de sfeer van ons orkest is van groot belang. Regelmatig wordt er na de repetitie op maandagavond nog lang nagepraat en bijgekletst. Naast de muzikale functie heeft de KAMV in het algemeen en ook het Harmonieorkest dus een belangrijke sociale functie. Zo zijn veel van onze leden echte verenigingsmensen die niet alleen meewerken aan het functioneren van onze organisatie, maar ook steeds een vertrouwde schouder zijn waar andere leden op kunnen steunen als ze daar behoefte aan hebben.

Het Harmonieorkest bestaat al flink wat jaren. Jong en oud spelen samen. Regelmatig stromen er mensen uit de PreWindz (voorheen het Studieorkest) door om mee te spelen met het Harmonieorkest. Maar ook mensen van buitenaf die op zoek zijn naar een goed orkest met veel sfeer zijn van harte welkom! Het klassieke imago van destijds is allang ingewisseld voor een moderner, eigentijdser imago. Het repertoire is ontzettend breed en afwisselend: van filmmuziek tot Disney-hits tot klassiek & van de Carmina Burana tot aan de kinderliedjes van Jeroen Schipper. Voor ieder wat wils!

Naast de wekelijkse repetities geven we regelmatig grote en kleinere concerten/optredens. Hierin zoeken we variatie door samen te werken met andere orkesten (o.a. met St. Cecilia uit Humbeek (België) bij de jubileumconcerten in maart 2019), solisten (o.a. Jan Vayne) of vocalisten (o.a. Jeroen Schipper, Joyce van Gils). Naast de muzikale avonden hebben we ook regelmatig avonden die op een andere manier ingevuld worden. Denk hierbij aan een pubquiz, een gezellige borrel of smakelijke barbecue. We zijn er voor elkaar en hebben vooral erg veel plezier!

Wanneer spelen wij?

De harmonie speelt elke maandag van 19:45  tot 22:00

Kom jij ons versterken?

“De harmonie is als een tweede huis”

Dirigent Jeroen Drenth

Op zijn elfde kreeg Jeroen voor het eerst les op ventieltrombone bij KMV De Harmonie in Hypolithushoef, want hij wilde per se trombone spelen. Al heel snel bleek dat hij erg handig was op dit instrument en droomde hij over de schuiftrombone, die hij dan ook vrij snel tot zijn beschikking kreeg. Een half jaar later deed hij op dezelfde dag A- en B examen.

Na de middelbare school ging Jeroen naar het Conservatorium in Alkmaar, dat toen nog Muziek Pedagogische Academie heette. Hij kreeg daar tromboneles van Jaap Dekker en Hafa-directie van Jan Schaap. Na 6 jaar behaalde hij zijn diploma’s Docerend Musicus Trombone en HaFa-directie. Aansluitend ging hij op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Cees Blokker in de leer voor het diploma Uitvoerend Musicus op Trombone. In 1992 slaagde hij hiervoor met een 9! Tijdens deze studie begon Jeroen ook te remplaceren bij beroepsorkesten; de eerste keer was in 1991 bij Het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Daarnaast heeft hij in de meest uiteenlopende ensembles en orkesten gespeeld. Vanaf halverwege de jaren ’90 is Jeroen zich op renaissancetrombone gaan specialiseren, en speelt hij geregeld met Florilegium Musicum en andere barokorkesten op een authentieke renaissance- en klassieke trombone.

Elk voorjaar speelt Jeroen bij The Bach Orchestra of the Netherlands de Mozart Requiem tournee. Dit orkest staat onder leiding van Pieter-Jan Leusink. Van 1996 tot juni 2013 was Jeroen trombonist en dirigent bij Joop van den Ende Theaterproducties en heeft hij in vele producties meegespeeld en twee producties gedirigeerd, te weten: Saturday Night Fever en Ciske de Rat.

Op dit moment dirigeert Jeroen behalve de harmonie van de K.A.M.V. ook nog muziekvereniging Olympia/Con Brio in Monnickendam, Bergens Harmonie in Bergen en het harmonieorkest Apollo in Den Oever.

Neem anders ook een kijkje bij

PreWindz

Slagwerkgroep

PreBeatz

Tijden

Harmonie

maandag van 19:45  tot 22:00

Slagwerkgroep

donderdag van 20:00  tot 22:00

Tijden

PreWindz

vrijdag van 19:45  tot 20:45

PreBeatz

donderdag van 18:45  tot 19:45

Contact gegevens

Dirk Loogenstraat 6 | 3814 BC Amersfoort
secretaris@kamv.nl

© 2021 KAMV.

Made by Marijndebruin.com