Skip to main content

Harmonie

De Harmonie

Het Harmonieorkest van de KAMV is sinds de oprichting al hét orkest van de vereniging. Op dit moment telt het Harmonieorkest ongeveer 30-40 enthousiaste leden. Allemaal met een passie voor het maken van muziek. En wat is er leuker dan het maken van muziek? Dat is om het samen te kunnen doen met mensen met dezelfde passie. Niet alleen het muziek maken op zichzelf is belangrijk, maar ook de sfeer van ons orkest is van groot belang. Regelmatig wordt er na de repetitie op maandagavond nog lang nagepraat en bijgekletst. Naast de muzikale functie heeft de KAMV in het algemeen en ook het Harmonieorkest dus een belangrijke sociale functie. Zo zijn veel van onze leden echte verenigingsmensen die niet alleen meewerken aan het functioneren van onze organisatie, maar ook steeds een vertrouwde schouder zijn waar andere leden op kunnen steunen als ze daar behoefte aan hebben.

Het Harmonieorkest bestaat al flink wat jaren. Jong en oud spelen samen. Regelmatig stromen er mensen uit de PreWindz (voorheen het Studieorkest) door om mee te spelen met het Harmonieorkest. Maar ook mensen van buitenaf die op zoek zijn naar een goed orkest met veel sfeer zijn van harte welkom! Het klassieke imago van destijds is allang ingewisseld voor een moderner, eigentijdser imago. Het repertoire is ontzettend breed en afwisselend: van filmmuziek tot Disney-hits tot klassiek & van de Carmina Burana tot aan de kinderliedjes van Jeroen Schipper. Voor ieder wat wils!

Naast de wekelijkse repetities geven we regelmatig grote en kleinere concerten/optredens. Hierin zoeken we variatie door samen te werken met andere orkesten (o.a. met St. Cecilia uit Humbeek (België) bij de jubileumconcerten in maart 2019), solisten (o.a. Jan Vayne) of vocalisten (o.a. Jeroen Schipper, Joyce van Gils). Naast de muzikale avonden hebben we ook regelmatig avonden die op een andere manier ingevuld worden. Denk hierbij aan een pubquiz, een gezellige borrel of smakelijke barbecue. We zijn er voor elkaar en hebben vooral erg veel plezier!

Wanneer spelen wij?

De harmonie repeteert elke maandag van 19:45  tot 22:00

Kom jij ons versterken?

“De harmonie is als een tweede huis”

Een nieuwe dirigent

Na 8 fantastische jaren heeft Jeroen Drenth met pijn in zijn hart ervoor gekozen om te stoppen bij de KAMV. De reden daarvoor is zijn overvolle agenda in combinatie met de lange reistijd van zijn huisadres naar Amersfoort.

Op dit moment zitten we volop in de selectieprocedure voor een nieuwe dirigent. Zie daarvoor ook de pagina met de vacature. Daar vind je ook de relevante updates over dit proces. 

Neem ook eens een kijkje bij

PreWindz

Slagwerkgroep

PreBeatz