Skip to main content

PreWindz

PreWindz

De PreWindz is een leuke gevarieerde groep beginnende muzikanten op blaasinstrumenten. We hebben ook een drummer en in het verleden heeft zelfs een pianist meegespeeld. De leden zijn van alle leeftijden, maar hebben met elkaar gemeen dat ze beginnend muzikant zijn of de uitdaging zijn aangegaan om een nieuw instrument te leren bespelen. Ons doel is om ons instrument steeds beter te leren kennen en om te leren samenspelen. We ervaren dat we met elkaar al heel snel prachtige muziek kunnen maken.

Leerlingen met 1 of 2 jaar ervaring kunnen al bij ons instromen. Kinderen die het KSO van Scholen in de Kunst zijn ontgroeit kunnen bij de PreWindz terecht en ook volwassen deelnemers van het Nij Talent Orkest die dat programma hebben doorlopen zijn van harte welkom.

Dat er verschillen zijn in niveau maakt niet uit. Onze dirigent past de muziek als het nodig is aan, zodat iedereen mee kan doen en voldoende uitdaging heeft. Uiteindelijk stromen veel leden van de PreWindz door naar de Harmonie.

Onder leiding van dirigent Karin Jochems, spelen wij vrolijke, bekende en zelfs eigen stukken. Van popmuziek, tot filmmuziek. We verzorgen ieder jaar een aantal optredens om ook podiumervaring op te doen, maar vooral ook omdat het natuurlijk heel erg leuk is om voor anderen te mogen spelen. Je kunt ons tegenkomen bij de avondvierdaagse, de marathon, op de rondvaarboot door Amersfoort en ook in het voorprogramma van concerten van de harmonie.

Lijkt het je leuk om samen met anderen mooie muziek te maken? Kom gerust eens langs bij de PreWindz tijdens een van onze repetities of kijk in de agenda waar je ons kunt vinden voor een concert. Speel gerust een keer mee tijdens een repetitie! Als je nog geen instrument speelt, kom dan luisteren en genieten van de gezellige sfeer in ons orkest. Als je enthousiast bent en mee wil doen hebben we zelfs een aantal verschillende instrument voor je te leen. Jong, oud, iedereen is welkom!

Waarom je je zou aanmelden? Omdat het hartstikke leuk is! Wij zijn verheugd je op vrijdag te zien, tot dan!

Wanneer spelen wij?

De PreWindz spelen elke Vrijdag van 19:45  tot 21:00

Loop gerust een keertje binnen om de sfeer te proeven.

Kom jij ons versterken?

“Ik kijk elke week weer uit naar vrijdag”

Karin Jochems

Even voorstellen: mijn naam is Karin Jochems. Mijn muzikale carrière begon aan de Terneuzense Muziekschool, waar mijn docent Etienne Claeys me vanaf het eerste moment enthousiast maakte voor muziek. Solospel, samenspel in allerlei vormen; het begon al vroeg en is een onlosmakelijk deel van mij geworden! Ik heb aan het Utrechts Conservatorium gestudeerd bij Abbie de Quant, waar ik zowel mijn Eerste als Tweede Fase diploma heb behaald. Daarnaast heb ik aan veel nationale en internationale fluitconcoursen en masterclasses deelgenomen.
Vanaf mijn conservatoriumperiode ben ik ook als docente actief; het begon met mijn lespraktijk in Terneuzen, later werkte ik bij Stichting Muziekonderwijs Cothen en Stichting TOON in Gorinchem. Sinds 2008 geef ik fluitles bij Muziekonderwijs Midden Nederland in Amersfoort, waarvan ik tussen 2008 en 2020 (mede)eigenaar ben geweest.
In mijn bedrijf Jochems Music Services combineer ik alle muzikale activiteiten. Als uitvoerend musicus ben ik te vinden in de meest uiteenlopende bezettingen en muziekstijlen. Zo treed ik regelmatig op met de organisten Jamie de Goei en Ko Zwanenburg. Met het New Venture Trio heb ik opgetreden met o.a. Miranda van Kralingen en Sytse Buwalda. In 2007 speelde dit ensemble bij de doop van Prinses Ariane.

Met fluitiste Margreet Niks en pianiste Laura Hölzenspies vorm ik het ART Ensemble (Air, Rhythm Touch).
En sinds 2008 met gitarist/ componist Adriaan Dropsie het duo Entre Dos. We spelen eigen werk van Adriaan Dropsie in Spaans klassieke-, latin- en jazz stijl welke te beluisteren zijn op de cd’s ‘Encuentro'(2008), ‘Impresiones’ (2010) en ‘Cambios’ (2018). Daarnaast heeft Entre Dos diverse kindervoorstellingen gemaakt voor de basisschool.

Bij de diverse muziekscholen waar ik heb gewerkt heb ik regelmatig bij uitvoeringen gedirigeerd; van fluitensembles tot grote gemêleerde leerlingorkesten. Ook heb ik een tijd voor een koordirigente ingevallen.

Mensen enthousiast maken voor muziek, nieuwsgierig en leergierig, om vervolgens op zoek te gaan naar een gezamenlijke klank, de ‘stem’, van het ensemble is ontzettend boeiend! Daarbij vind ik een fijne en persoonlijke sfeer, waarin de muzikant zich vrij voelt om zijn/ haar prachtige hobby te beoefenen erg belangrijk.
Als team iets moois neerzetten, dat geeft ongelofelijk veel voldoening!

Neem anders ook een kijkje bij

Harmonie

Slagwerkgroep

PreBeatz