Skip to main content

PreBeatz

De PreBeatz

Het jongste onderdeel van ons vereniging is de groep PreBeatz. In deze groep wordt aan kinderen tussen de 7 en 15 jaar oud de beginselen van het slagwerk bijgebracht.
PreBeatz is het nieuwste orkest van de KAMV. Dit is ontstaan vanwege de behoefte aan een vervolgtraject door studenten / leerlingen van de Scholen in de Kunst die als specialisatie het spelen van gestemd en ongestemd slagwerk hebben. Zij worden bij PreBeatz verder opgeleid. De dirigent is tevens hun leraar. Spelers van dit orkest genieten van de ontdekking van deze muziekstijl en kiezen vanwege hun jeugdige leeftijd voor passende muziek.
Dit orkest ressorteert onder Slagwerk KAMV maar heeft een zelfstandige status een eigen dirigent en treedt zelfstandig op.

Wanneer spelen wij?

De harmonie speelt elke donderdag van 18:30  tot 19:30

Het doel van de PreBeatz is om de kinderen het samenspel te laten ervaren en ze klaar te stomen om een onderdeel van Slagwerk KAMV te worden. De kinderen spelen samen melodieën die speciaal op hun niveau geschreven worden, en geven met enige regelmaat een concert, om ook op dat gebied ervaring op te doen.
Elke donderdagavond wordt er een uurtje gerepeteerd, en ook is er voor alle kinderen de mogelijkheid tot privéles.
Ben je een slagwerker of wil je graag slagwerk leren spelen? Kom dan eens luisteren en kijken op een van de repetitieavonden (of op een concert)!

Kom jij ons versterken?

“Bij de PreBeatz leer ik heel veel!”

Dirigent Jaap Firet

Jaap Firet is geboren te Utrecht op 16 maart 1988 en opgegroeid in De Bilt. Al vanaf jonge leeftijd had hij veel interesse in muziek en na wat omzwerving bij de piano kwam hij al gauw bij slagwerk terecht. Eerst les van Michiel van Haaften om daarna terecht te komen bij Harry Oostenbroek en Patrick Onderweegs op de Biltse muziekschool. Hier heeft hij drumlessen gevolgd, uitgebreid met (HaFaBra) Klassiek slagwerk. 

Zijn passie voor (melodische) muziek en percussiegroepen heeft hij opgedaan bij de Koninklijke Biltse Harmonie. Al op 10 jarige leeftijd speelde hij mee met de slagwerkgroepen en jeugdorkesten en is hier tot op de dag van vandaag nog steeds lid, en inmiddels ook werkzaam als docent slagwerk. 

Na de middelbare school en een paar jaar studies proberen aan de universiteit werd hem toch duidelijk dat het muziek moest worden. Na een zoektocht wat het in de muziek moest worden kwam hij terecht bij de opleiding Art of Sound aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Vijf leuke jaren studeren later heeft hij deze opleiding in 2013 afgerond als Sound Engineer met hoofdvak Producing, en als bijvak Jazz Drums waarbij hij les kreeg van Stefan Kruger, Joost Patocka en Ruben van Roon. 

Gedurende de jaren conservatorium schreef Jaap ook veel muziek, met name toegespitst op de slagwerk wereld, en werd duidelijk dat niet alleen schrijven maar ook leiding geven aan slagwerkgroepen in zijn interesse lag. Om deze uitdaging meer vorm te kunnen geven heeft hij de opleiding slagwerk instructeur en Directie bij de Bond van Orkest Dirigenten en Instructeurs voltooid. Deze opleiding werd gegeven en begeleid door Henk Mennens en Anno Appelo. Een bijzonder leuke opleiding met veel uitstapjes naar allerlei slagwerk ensembles door het hele land. 

Jaap is inmiddels werkzaam (geweest) voor een flink aantal verenigingen als instructeur, docent slagwerk, en dirigent. De Koninklijke Biltse Harmonie, Slagwerkgroep ORVEO en Crescendo Baarn zijn hier voorbeelden van. Naast het dirigeren spitst hij zich ook toe op slagwerk gerelateerde schoolprojecten en is daarbij werkzaam voor onder andere Stichting Tact en Kunstenhuis De Bilt/Zeist. 

Neem anders ook een kijkje bij

PreWindz

Slagwerkgroep

Harmonie